5 bewezen strategieën voor Leadgeneratie

Voor bedrijven is het belangrijk om leads te genereren om hun zakelijke groei te bevorderen. Leads zijn immers potentiële klanten die interesse hebben in je producten of diensten, en die je kunt omzetten in betaalde klanten. In dit artikel geven we 5 bewezen strategieën voor leadgeneratie.


Waarom zouden klanten voor uitgerekend jouw oplossingen kiezen? Focus je op een bepaalde doelgroep en een bepaald product. Heb je bijvoorbeeld een bewezen trackrecord in werkplekken in ziekenhuizen, IOT in de logistiek of ben je een kei in chatbots voor klantenservices? Focus je op je doelgroep kijk welke problemen ze hebben en hoe je die voor ze kan oplossen. Denk daarin niet alleen aan de dagelijkse werkzaamheden, maar ook aan andere trends die hun werk of dagelijks leven beïnvloeden.

Persona's - Marketing strategie

Jouw buyer persona: heb ‘m scherp

Heb je bijvoorbeeld een mooie IT-oplossing voor data-architecten in het bankwezen? Maak dan een profiel van de beslisser die geholpen is met jouw oplossing. Beschrijf de buyer persona, zoals: data-architect Walter, 41 jaar en werkzaam bij een bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Hij heeft vijftien jaar ervaring in de IT, is resultaatgericht en vindt schaalbaarheid en betaalbaarheid belangrijk in de IT-oplossingen waarmee hij werkt. Hij is hoog opgeleid en blijft graag bij in de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Op zijn werk zou hij graag meer grip krijgen op de AI-processen; die vindt hij complexer dan de AI-technologie zelf.

LinkedIn Advertenties veranderen naar predictive audiences

Strategie 1: sociale media gebruiken voor leadgeneratie

Sociale media zijn een krachtig hulpmiddel voor leadgeneratie. Door te posten over je producten of diensten en te communiceren met je doelgroep op sociale media platforms, kun je je zichtbaarheid vergroten en nieuwe leads aantrekken. Probeer bijvoorbeeld op LinkedIn te posten over de voordelen van je producten of diensten, te delen interessante artikelen of te laten zien hoe je producten of diensten klantproblemen oplossen.

Dropbox Refferal Programma

Strategie 2: Een refferal program implementeren voor leads

Een refferal program kan een effectief hulpmiddel zijn voor leadgeneratie voor IT-bedrijven. Door je huidige klanten te vragen om nieuwe leads naar jou te verwijzen, kun je nieuwe klanten aantrekken zonder dat je hoeft te investeren in dure marketingcampagnes. Referral programs worden vooral gebruikt om leads te genereren voor Software as a Service (SaaS)-oplossingen. Zorg ervoor dat je je referentieprogramma aantrekkelijk maakt voor je huidige klanten door bijvoorbeeld kortingen of cadeaus te bieden voor elke succesvolle verwijzing. Denk aan een voorbeeld als Dropbox, waar gebruikers meer gratis opslagruimte krijgen als andere gebruikers zich via hun link ook aanmelden bij Dropbox.

Marketing Case KPMG - Tribal Agency

Strategie 3: Waardevolle content creëren voor leadgeneratie

Door waardevolle content te creëren, zoals blogposts, whitepapers of e-boeken, toon je je expertstatus en kun je nieuwe leads genereren. Probeer bijvoorbeeld te schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep en die je buyer persona helpen bij het oplossen van zijn problemen. Door je content te delen op sociale media en je website, kun je je zichtbaarheid vergroten en nieuwe leads aantrekken.

Video Specialist Case - Tribal Agency

Strategie 4: Webinars en evenementen gebruiken voor leadgeneratie

Webinars en evenementen zijn effectief voor leadgeneratie voor veel bedrijven omdat ze je de mogelijkheid bieden om je expertise te laten zien en in contact te komen met potentiële klanten. Probeer bijvoorbeeld webinars te organiseren over onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep of neem deel aan branche-evenementen.

Performance Max SEA -Tribal Agency

Strategie 5: Betaalde advertenties gebruiken voor leadgeneratie

Betaalde advertenties, zoals Google Ads of LinkedIn Ads, kunnen een effectief hulpmiddel zijn voor leadgeneratie voor IT-bedrijven. Door gerichte advertenties te plaatsen voor je doelgroep, vergroot je je zichtbaarheid en trek je nieuwe leads aan. Zorg ervoor dat je je doelgroep goed begrijpt en dat je gerichte advertenties plaatst, zodat je het meeste rendement haalt uit je advertentiebudget.

Conclusie

Leadgeneratie is belangrijk voor het succes van elk IT-bedrijf. Door de bovenstaande strategieën te gebruiken, kunt je je zichtbaarheid vergroten en nieuwe leads aantrekken om je zakelijk te groeien. Probeer verschillende strategieën uit en zie wat het beste werkt voor je bedrijf. Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van een leadgeneratiestrategie, overweeg dan om hulp te zoeken bij een marketingprofessional of een leadgeneratie-expert. Tribal Agency ondersteunt al veel IT-bedrijven bij leadgeneratie, dus neem gerust eens contact met ons op om te zien wat we voor je kunnen betekenen.