Adverteren op Marketplaces uitbesteden? Tribal Agency!

Adverteren op marketplace

Ben je op zoek naar een marketplace Agency die alle ins en outs van adverteren kent? Onze specialisten helpen je graag groeien op marketplaces!


Waarom adverteren op Marketplace?

Groter bereik met minimale investering

Adverteren op een marketplace betekent: snel een groot publiek bereiken, zonder enorme investeringen. Marketplaces als Amazon, eBay of gespecialiseerde platforms hebben immers al een uitgebreide basis van actieve gebruikers. Je producten zijn dus vanaf dag één zichtbaar voor een breed en divers publiek. Met marketplaces verhoog je dus je verkoopvolumes, met relatief lage advertentiekosten.

Verbeterde online zichtbaarheid 

Marketplaces zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, dus jouw producten zullen hoger verschijnen in zoekresultaten dan wanneer je alleen via je eigen website zou verkopen. Bovendien bieden marketplaces geavanceerde targeting- en advertentieopties, waardoor je specifieke segmenten van de markt goed kunt bereiken. Zo bereik je je doelgroep, en werk je dus meteen aan een grotere online aanwezigheid van je merk.

Grote kans op conversie

Wie op marketplaces komt, doet dat al met een intentie: iets kopen. Kies je dus voor adverteren op marketplaces, dan vergroot je de kans op conversie. Daarbij komt nog: het aankoopproces en de gebruikerservaring op marketplaces is zo geoptimaliseerd, dat een aankoop doen een eitje is voor bezoekers.

Hoe het marketplace adverteren proces bij Tribal in zijn werk gaat.

Daarom kies je Tribal en onze werkwijze

Wil je adverteren op marketplaces uitbesteden aan een marketplace Agency, dan kun je er bij Tribal op rekenen dat we niet zomaar wat doen. Onze marketplace specialisten gaan namelijk graag enthousiast, maar vooral gedegen te werk voor het beste resultaat. Zo ziet dat er globaal uit:

1

Doelstellingen bepalen

Of het nu gaat om merkbekendheid vergroten, verkoop stimuleren of nieuwe producten lanceren, duidelijke doelstellingen zijn cruciaal. Die hebben we graag helder.

2

De juiste marketplace(s) kiezen

Niet elke marketplace is geschikt voor elk product of merk. Welke platform(s) passen het beste bij je productcategorie, doelgroep en bedrijfsdoelen? We doen onderzoek en helpen je bij de selectie.

3

Productlijsten optimaliseren

We duiken in SEO voor marketplaces. Denk aan het optimaliseren van producttitels, beschrijvingen en afbeeldingen om zowel de zoekalgoritmen van de marketplace als potentiële klanten aan te spreken. We kunnen trefwoordonderzoek uitvoeren, specifiek voor marketplaces. Zo kunnen we je zichtbaarheid in zoekresultaten verbeteren.

4

Advertentiecampagnes opzetten

Afhankelijk van de marketplace, helpen we je kiezen uit verschillende advertentietypes zoals gesponsorde producten, display-advertenties, of gesponsorde merken. Onze specialisten kunnen je van passend advies voorzien.

We stellen ook targetingopties in op basis van productcategorieën, klantgedrag en andere relevante criteria.

5

Budgettering en biedstrategieën

Bepaal je dagelijkse of maandelijkse budget voor elke campagne. Advies krijg je van ons. We helpen je automatische of handmatige biedstrategieën te gebruiken om je advertentie-uitgaven te optimaliseren.

6

Prestaties monitoren en analyseren

Als marketplace Agency monitoren we de prestaties van je advertenties regelmatig via de analytics-tools van de marketplace. We focussen op belangrijke prestatie-indicatoren zoals klikfrequentie (CTR), conversieratio, en Return on Advertising Spend (ROAS).

7

Optimalisatie en aanpassing

Met de verzamelde gegevens kunnen we campagnes verfijnen, biedingen aanpassen en de productlijst verder optimaliseren. We testen verschillende advertentiecreaties, targetingmethoden en seizoensgebonden campagnes.

De marketplaces waarop wij kunnen adverteren

Adverteren op Facebook marketplace

Een unieke kans om producten te promoten binnen een sociale omgeving waar gebruikers al actief zijn. Bereik lokale of juist bredere doelgroepen met gepersonaliseerde advertenties met Facebook’s uitgebreide datagestuurde targetingopties.

Adverteren op Marktplaats marketplace

Marktplaats is ideaal voor het bereiken van Nederlandse consumenten met intentie tot aankoop. De marketplace biedt een scala aan advertentieopties die zichtbaarheid en conversies te verhogen.

Adverteren op bol.com marketplace

Bol.com is natuurlijk de leidende e-commerce website in Nederland en België, en is daarmee een krachtig platform om je producten direct aan koopgerichte consumenten te verkopen. Je kunt producten uitlichten in zoekresultaten en categoriepagina’s.

Adverteren op Amazon marketplace

Amazon, een van de grootste e-commerce platforms wereldwijd, biedt uitgebreide mogelijkheden voor adverteren. Van gesponsorde productadvertenties tot Amazon Stores. Een ideaal platform voor het bereiken van een internationaal publiek, met geavanceerde tools voor targeting en optimalisatie die zichtbaarheid en verkoop maximaliseren.

Adverteren op andere marketplaces?

Naast de grote namen zijn er ook gespecialiseerde platforms zoals Beslist, een belangrijk vergelijkingsplatform in Nederland, en Etsy, een wereldwijde marketplace voor unieke en handgemaakte items. Deze marketplaces geven je de kans om niche-markten en specifieke doelgroepen te bereiken, wat je een hogere conversieratio voor bepaalde productcategorieën kan opleveren.

Nog 1 stap: stel ons je vraag en groei met advertenties op marketplaces

Wil jij ook meer succes behalen met jouw Google Ads campagnes? Bel direct naar 073 648 70 70 of omschrijf je uitdaging in dit formulier, en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Waarbij je een vrijblijvend advies ontvangt van onze Google Ads experts.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dacid van As - Tribal Agency
Werner Kalf
Boudewijn
Jacintha de Kruijff
Benny Boedhram
Pieterjan Bosboom
Nicole Vranken
Niels Verhoeven