Het belang van kwalitatieve Linkbuilding

Linkbuilding is altijd belangrijk gebleven in de snel veranderende digitale marketingwereld. Het helpt bij het versterken van jouw online aanwezigheid. Het is de kunst van het strategisch verkrijgen van relevante externe links die naar jouw website leiden. Maar waarom is linkbuilding zo cruciaal? Wat zijn backlinks? En wat is een goede linkbuilding strategie? Lees hier alles over Linkbuilding.


1

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO-strategie om externe links, ook wel bekend als backlinks, van andere websites naar je eigen website te krijgen. Het doel van linkbuilding is om de autoriteit, geloofwaardigheid en zichtbaarheid van jouw website te vergroten. Dit gebeurt door goede backlinks te krijgen van andere websites die je producten of diensten aanbevelen.

2

Waarom is linkbuilding belangrijk

Backlinks zijn belangrijk voor zoekmachines om de relevantie en autoriteit van een website te bepalen. Meer goede links = hogere ranking in de SERP.

Kwalitatieve backlinks van goede websites zijn aanbevelingen. Anderen vinden je informatie waardevol, wat de online autoriteit en geloofwaardigheid versterkt. Goed geplaatste backlinks op relevante websites kunnen direct verkeer naar je website genereren. Ze vergroten je bereik doordat je content op verschillende websites wordt weergegeven. Dit kan helpen om jouw merknaam en boodschap aan een breder publiek bekend te maken.

Het is belangrijk op te merken dat linkbuilding moet worden uitgevoerd op een ethische en natuurlijke manier. Het draait niet alleen om veel backlinks krijgen. Het draait vooral om goede, relevante en natuurlijke links. Deze links moeten echt waarde hebben.

3

Een gezond backlinkprofiel

Een backlinkprofiel is de verzameling van alle backlinks die naar je website verwijzen. Het omvat zowel de kwantiteit als de kwaliteit van deze links. Een gezond backlinkprofiel bestaat uit een verscheidenheid aan relevante en hoogwaardige links van verschillende bronnen. Hoe meer backlinks van relevante platforms, hoe beter. Maar, de kwaliteit van de backlinks is ook belangrijk. Je kunt niet klakkeloos backlinks kopen. Dan zou linkbuilding een piece of cake zijn.

Links die op onnatuurlijke wijze zijn verkregen, noem je Spam backlinks. Spam backlinks zijn links van lage kwaliteit die vaak worden gegenereerd via manipulatieve of onethische manieren. Ze hebben de neiging om weinig tot geen waarde toe te voegen aan je website en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je online reputatie en rangschikking in zoekresultaten. Denk maar aan linkfarms of PBN’s (Personal Blog Networks).

Spam backlinks zijn een probleem omdat zoekmachines, zoals Google, geavanceerde algoritmes ontwikkeld hebben om de kwaliteit en relevantie van links te beoordelen. Als je backlinkprofiel voornamelijk bestaat uit spammy links, kan dit leiden tot negatieve gevolgen. Denk maar aan een penalty van Google.

Een van de meest voorkomende gevolgen van een Google-penalty is een daling van je rangschikking in de zoekresultaten. Je website kan aanzienlijk lager worden vertoont voor zoekwoorden die voorheen goed presteerden. Met een verminderde zichtbaarheid in zoekresultaten zal je organisch zoekverkeer waarschijnlijk afnemen. Dit kan direct van invloed zijn op het aantal bezoekers dat je website ontvangt. Als je website afhankelijk is van organisch zoekverkeer voor inkomsten (bijvoorbeeld via e-commerce), kan een daling van het verkeer leiden tot een aanzienlijk verlies van conversies en daarmee inkomsten.

Bij Tribal Agency weten wij het verschil tussen kwantiteit en kwaliteit. Zo zorgen we voor een natuurlijk linkprofiel wat echt waarde toevoegt aan jouw website en merk. We bepalen de kwaliteit aan de hand van verschillende metrics, verkregen uit verschillende SEO tools. Denk maar aan de Domain Authority score van Moz en de Trust en Citation Flow van Majestic. Door onze data uit verschillende tools te bundelen kunnen wij een goede inschatting maken van de kwaliteit van een website.

4

Onze Werkwijze

Om spammy backlinks te vermijden, is het belangrijk om een kritische blik te werpen op de websites die naar jou linken en regelmatig je backlinkprofiel te controleren. Bij Tribal Agency begrijpen we dat een succesvolle linkbuilding strategie begint met een grondige aanpak. Onze werkwijze is ontworpen om jouw backlinkprofiel te optimaliseren en online aanwezigheid te versterken.

Backlink Audit stappen

1. Backlinks Checken

We beginnen met het check van je backlinks. We willen zien hoe je backlinkprofiel er momenteel uitziet. Dit helpt ons om inzicht te krijgen in de kwaliteit, relevantie en diversiteit van je bestaande links. Onze linkbuilding specialist analyseert zorgvuldig je backlinks en spot zwakke plekken en potentiële verbeterpunten.

2. Herstellen van backlinkprofiel

Een gezond backlinkprofiel is belangrijk voor duurzaam succes. We herstellen je profiel door schadelijke en onnatuurlijke links te verwijderen of te verminderen. We werken eraan om je backlinkprofiel te verbeteren. Dit doen we volgens de laatste regels van zoekmachines. Het doel is om je online reputatie en positie in zoekmachines te verbeteren.

3. Strategisch backlinkprofiel opbouwen

Met een stevige basis gaan we aan de slag met het zoeken naar waardevolle backlink mogelijkheden. Onze database heeft veel goede bronnen die passen bij jouw branche en doelen. We selecteren zorgvuldig de beste kansen die passen bij je bedrijf en content. We geloven in maatwerk en transparante communicatie gedurende het hele proces.

Kortom, onze linkbuilding werkwijze is gebaseerd op analyse, herstel en groei. We zetten ons in om je backlinkprofiel te optimaliseren en merk naar nieuwe hoogten te brengen. Samen creëren we een sterker online profiel dat de concurrentie voor blijft en uw doelgroep aanspreekt.

Linkbuilding uitbesteden bij Tribal Agency

Terwijl je door dit stuk bent gegaan, heb je waarschijnlijk gemerkt hoe linkbuilding een game changer kan zijn voor je online aanwezigheid. Hierbij willen we je een inside scoop geven over wat ons anders maakt.

Bij ons draait alles om eerlijkheid en transparantie. We zijn niet bang om je achter de schermen mee te nemen en je te laten zien welke links we plaatsen en hoe we te werk gaan. Geen geheimen, gewoon open kaart. Het gaat erom dat jij je comfortabel voelt en begrijpt wat er gebeurt.

Oh, en wist je dat we een van de grootste linkbuilding-netwerken van Nederland hebben? Dat betekent dat we in de loop der tijd een flinke dosis connecties hebben opgebouwd. Dus, als je met ons samenwerkt, profiteer je van een netwerk dat zich ver uitstrekt en aanpast aan jouw specifieke behoeften.

Boudewijn
Boudewijn Hoogendorp SEO Consultant

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boudewijn
Boudewijn Hoogendorp SEO Consultant