Vergroot je bereik met online marketing

Organische berichten op social media boosten: vergroot je bereik met minimaal budget

Het bereiken van je doelgroep is niet altijd even makkelijk op social media. Je hoeft maar een app te openen en je wordt overspoeld door content. Belangrijk dus om te weten hoe je ervoor zorgt dat jouw publiek je wel ziet, zonder dat je daar veel advertentiebudget voor nodig hebt. Gelukkig kun je ook met een bescheiden budget je content verspreiden onder jouw doelgroep. Dit kun je doen door organische berichten te boosten. In deze blog lees je wat dit inhoudt en welke voordelen het heeft voor jouw bedrijf.


Boosten van een organisch bericht, wat is dat eigenlijk?

Organische berichten zijn berichten die je plaatst op je sociale mediakanalen zonder te betalen voor promotie. Met andere woorden, het is niet-betaalde content die je deelt met je bestaande volgers. Door een klein budget toe te wijzen aan het boosten van deze berichten, kun je ze aan een grotere doelgroep laten zien.

De voordelen van het boosten van organische content

1. Extra zichtbaarheid

Op social media is het moeilijk om op te vallen tussen de massa. Door je organische berichten te boosten, vergroot je je kansen om gezien te worden door mensen die anders misschien nooit in aanraking zouden komen met jouw content.

2. Bepaal je doelgroep

Met een social media boost kun je zelf bepalen wie je berichten te zien krijgt. Je kunt op basis van demografische gegevens, interesses, locaties en gedrag jouw doelgroep samenstellen. Hierdoor is de kans groter dat je mensen bereikt die al geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf en die vermoedelijk ook sneller zullen reageren, delen of converteren.

3. Meer interactie

Hoe meer interactie op een bericht, hoe beter deze beoordeeld wordt door het algoritme. Berichten die al likes, reacties, kliks of shares, hebben gehad beïnvloeden het algoritme positief waardoor ze getoond worden aan een breder publiek. Door organische content direct te boosten vergroot je de kans dat je content aan meer mensen getoond gaat worden.

4. Kosten

Bij het boosten van organische berichten heb je volledige controle over je budget. Ook als dit een klein bedrag is, kun je je zichtbaarheid vergroten en resultaten behalen. Dit maakt het ideaal voor kleine bedrijven en start-ups.

5. Snel en gemakkelijk

Het boosten van berichten is vrij eenvoudig. De social mediakanalen bieden duidelijke instructies om je door het proces te leiden, waardoor je snel en efficiënt je content betaald kunt promoten.

Welke kanalen zijn geschikt voor het boosten van organische content?

Eigenlijk zijn alle social media kanalen geschikt voor het boosten van organische content. De kanalen waar wij dit het meest voor inzetten zijn LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor LinkedIn moet je aan de slag in de campagnemanager. Hier maak je een campagne aan waarin je vervolgens bestaande content kunt toevoegen. Voor Facebook en Instagram kun je het ook op deze manier aanpakken via de businessmanager. Echter als je wat minder ervaring hebt met adverteren, biedt Meta je ook een eenvoudige manier om een boost aan te zetten. Via het advertentiecentrum kun je dan een boost aanzetten zonder een hele campagne te hoeven maken.

Wat als ik een groter budget beschikbaar heb?

Op het moment dat de budgetten groter worden en je misschien voor een langere periode wil adverteren, adviseren wij om te kiezen voor een campagne. Met meer budget heb je natuurlijk meer mogelijkheden en door dit strategisch in te zetten kun je er ook meer uithalen. Weet je niet zo goed wat bij jou past? Je kunt ook eerst beginnen met het boosten van organische berichten om de betrokkenheid te vergroten en vervolgens overgaan naar het opzetten van doelgerichte campagnes om een grotere impact te creëren.

 

Aan de slag met jouw doelgroep bereiken

In deze blog hebben we je meer verteld over het boosten van organische berichten. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om je merk zichtbaarheid te geven en je doelgroep te vergroten. Zelfs met een bescheiden budget kun je resultaten behalen en je online aanwezigheid versterken. Heb je meer budget tot je beschikking of wil je een grotere impact maken? Dan adviseren wij te starten met een doelgerichte campagne. Wacht niet langer en ga aan de slag zodat je je bereik vergroot op social media! Weet je toch niet zo goed waar je moet beginnen, maar wil je wel graag de stap maken? Onze social specialisten helpen je graag.