Maximale ROI behalen op leadgeneratie campagnes

Jouw marketingbudgetten moeten leads opleveren. Niet alleen zoveel mogelijk, maar ook goed gekwalificeerde leads die je sales-afdeling omzet in klanten. Maar hoe zorg je voor maximale ROI als je leads wil genereren in de IT-branche? 


Veel CMO’s genereren bakken vol IT-leads, maar dan blijken de leads toch niet zo bruikbaar. Liever heb je goed gekwalificeerde leads die echt geïnteresseerd zijn in je IT-product. Want van één goede lead kan je bedrijf soms welk jarenlang plezier hebben. Het allerliefst wil je natuurlijk enorm veel goed gekwalificeerde leads, want dat geeft en een maximale return on investment (ROI) en een minimale terugverdientijd van je marketing uitgaven.

De belangrijkste meetcriteria bepalen van de ROI op leadgeneratie-inspanningen

Succes kun je alleen bepalen als je weet wat je moet meten. Er zijn verschillende manieren om de ROI van leadgeneratie-inspanningen te meten. Dit is natuurlijk afhankelijk van je specifieke doelen en middelen. Enkele belangrijke meetwaarden om in de gaten te houden, zijn:

  • Het aantal leads dat je genereert
    Hoe meer leads je genereert, hoe groter de kans is dat je potentiële klanten aantrekt.
  • Het percentage van leads dat daadwerkelijk omzet genereert
    Als je veel leads genereert, maar slechts een klein percentage daarvan daadwerkelijk omzet genereert, is de ROI laag. Door het percentage van leads dat omzet genereert te verhogen, kunt je de ROI maximaliseren.
  • De kosten per lead
    Hoe meer het kost om een lead te genereren, hoe lager de ROI. Door de kosten per lead te verlagen, maximaliseer je de ROI van je marketingactiviteiten.

Inzet van data en analytics om leadgeneratie-inspanningen te optimaliseren

Data en analytics kunnen je helpen om te begrijpen wat werkt en wat niet werkt in je leadgeneratie-inspanningen. Door het analyseren van gegevens zie je bijvoorbeeld welke kanalen en middelen het meeste rendement opleveren. Bovendien geeft het inzicht op welk moment van de dag je het beste de leads kunt benaderen. Ook zie je welke type leads het beste converteren en uiteindelijk hoeveel omzet genereren.

De impact van je marketing meten

Heb je de datastromen goed ingericht en kun je gaan meten? Dan krijg je grip op het effect van je marketingacties en kun je gericht maximaliseren. Het wordt nu ineens duidelijk dat die Google AD campagne gericht op HR-managers heeft gezorgd voor vijf succesvolle verkopen, met een mooie, gekwantificeerde toevoeging aan de omzet.

KPMG oogst meetbaar marketingsucces met Tribal

Wil je net als KPMG kunnen meten wat jouw marketing oplevert? Via een innovatieve contentmarketing campagne wisten ze sportfederaties, belangenorganisaties en fitnessbedrijven succesvol bereiken. De kosten per lead daalde met 86% en per maand steeg het aantal gekwalificeerde leads met 150. Dat leverde niet alleen bije gezichten op bij de marketingafdeling, maar ook bij de salesafdeling die het een stuk drukker kreeg met de verkoop van Microsoft Dynamics.

KPMG case voor leadgeneratie

Hogere ROI voor KPMG dankzij innovatieve marketing

Ontdek hoe KPMG content inzet voor het genereren van nieuwe leads, en hoe Tribal Agency hierbij heeft geholpen. KPMG wil sportfederaties, belangenorganisaties en fitnessbedrijven helpen bij hun digitale transformatie. Beslissers uit deze branches moeten het IT-consultancy bureau zien als thought leader en gekwalificeerde leads genereren.

Bekijk deze case
gekwalificeerde leads per maand
150
kosten per gekwalificeerde lead
86%

Nu rendement uit marketing maximaliseren

Meten is weten én verbeteren. Wil je maximale impact van jouw marketingactiviteiten en jouw doelgroepen  optimaal bedienen en zoveel mogelijk goede leads genereren? Tribal Agency helpt je op weg naar succes! Tijd voor actie? Neem dan contact met ons op.