Het belang van lead scoring in leadgeneratie

Lead scoring is een belangrijk onderdeel van leadgeneratie. Het helpt je bedrijf om leadgeneratie-inspanningen beter te prioriteren en gerichter te maken, met een hogere conversieratio tot gevolg. Ook draagt het bij aan een betere terugverdientijd op marketinguitgaven.


Je bent bijvoorbeeld een IT-bedrijf dat cloudgebaseerde werkplekken wil verkopen aan middelgrote organisaties in regio Zuid Nederland. Welke medewerkers binnen dit soort organisaties beslissen of de oplossing wordt aangeschaft? Lead scoring helpt je op weg om juist die personen te bereiken.

Adverteren op Marketplaces uitbesteden? Tribal Agency!

Hoe werkt lead scoring?

Lead scoring is een proces waarbij je leads classificeert en waardeert, gebaseerd op hun waarschijnlijkheid om tot conversie te leiden. Iedere lead krijgt een score, waarmee vervolgens de best passende marketing- en salesstrategie te bepalen is. Het aantal punten geeft inzicht in hoe waardevol iedere lead is, en helpt bij het targeten van bepaalde uitingen.

Tools die je kunnen helpen bij het scoren van leads

Lead scoring kan handmatig, maar wordt meestal eenvoudig met software gedaan. Bijvoorbeeld binnen het CRM-systeem waarmee je werkt. Door slimme tools te gebruiken, kun je zelfs al leads scoren voordat ze een formulier invullen of andere acties op je website doen. Tribal Agency werkt voor het scoren van leads vaak samen met Leadinfo. Deze tool helpt je om leads op je website te scoren voordat ze hun gegevens invullen. Door te kijken naar de totale tijd die bezoekers op je website doorbrengen, kun je snel zien wie je meest potentiële leads zijn. Hierdoor weet je waar je je aandacht op moet richten.

 

 

Belangrijke factoren bij lead scoring

Er zijn verschillende factoren die je kunt meewegen bij het scoren van leads. Deze kunnen afhankelijk zijn van het specifieke bedrijf en de doelgroep, maar er zijn ook enkele veelvoorkomende factoren die meetellen:

  • Demografische informatie: Denk aan gegevens zoals leeftijd, geslacht, locatie en opleidingsniveau.
  • Interessegebieden: In welke producten of diensten heeft de lead interesse getoond?
  • Interactie met marketingmateriaal: Heeft de lead bijvoorbeeld een e-book gedownload of een webinar bijgewoond?
  • Bedrijfsgrootte: Soms kan de grootte van een bedrijf belangrijk zijn voor je lead scoring.

prioriteiten stellen

Door leads te scoren, kun je jouw leadgeneratie-inspanningen beter richten op de leads die het meest waarschijnlijk zullen converteren. Dit kan helpen om tijd en middelen te besparen: je kunt je nu focussen op leads die de grootste kans hebben om klant te worden. Ook helpt lead scoring de salesfunnel te optimaliseren, door bijvoorbeeld leads door te sturen naar de juiste salespersonen of -teams op het juiste moment.

Whitepaper en content op mobiel

1700+ leads voor Wortell door inzet marketing automation

Bekijk deze case
KPMG case voor leadgeneratie

Hogere ROI voor KPMG dankzij innovatieve marketing

Bekijk deze case
Whitepaper en content op mobiel

1700+ leads voor Wortell door inzet marketing automation

Bekijk deze case
KPMG case voor leadgeneratie

Hogere ROI voor KPMG dankzij innovatieve marketing

Bekijk deze case

Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven die deze techniek hebben gebruikt om hun leadgeneratie-inspanningen te verbeteren. Bijvoorbeeld Wortell, dat organisaties wil helpen digitaal te gaan werken. Dit IT-bedrijf wil bij beslissers in verschillende branches te boek staan als dé autoriteit op het gebied van digitale werkplekken. Marketing automation moet leads nurteren tot gekwalificeerde leads. Lead scoring komt er uiteraard ook aan te pas.

Krachtig hulpmiddel voor Leadgeneratie

Het is duidelijk dat lead scoring een krachtig hulpmiddel is voor bedrijven om hun leadgeneratie-inspanningen te verbeteren. Als je nog niet aan de slag bent gegaan met lead scoring, is het tijd om het serieus te overwegen en te implementeren in je leadgeneratiestrategie. Tribal Agency helpt je graag op weg! 

callcenter