Lokale SEO

Voor veel ondernemingen is het belangrijk om lokaal goed zichtbaar te zijn. Steeds meer mensen gebruiken lokale SEO-termen zoals: zoekopdracht + stad en termen zoals restaurant in de buurt. Om deze mensen te kunnen bedienen is het dus belangrijk dat je onderneming lokaal gevonden kan worden.


Hogere organische opbrengsten door meer lokale verkopen

Mensen met een lokale zoekopdracht hebben een grotere kans om daadwerkelijk te converteren dan mensen die een generieke zoekopdracht gebruiken. Daarnaast zal de concurrentie lokaal een stuk minder sterk zijn waardoor je als bedrijf sneller zichtbaar bent. Het is nu dus duidelijk dat lokale SEO heel belangrijk is voor veel ondernemingen. De vraag is alleen nu: hoe zorg ik ervoor dat ik lokaal beter zichtbaar word? We helpen je in dit blog graag op weg.

Hoe pas je nu lokale SEO toe?

Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf (GMB) kun je een bedrijfsprofiel aanmaken. Dit is een harde noodzaak als je lokaal beter zichtbaar wilt zijn. Een Google Mijn Bedrijf-profiel heeft namelijk een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is het ontvangen van reviews. Reviews zelf versterken je online reputatie. Dat zorgt ervoor dat mensen eerder bereid zullen zijn om bij jou een dienst of product af te nemen. Daarnaast maken reviews je lokaal ook sneller vindbaar. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie in jouw Google Mijn Bedrijf profiel volledig is ingevuld. Update je Google Mijn Bedrijf-profiel regelmatig met nieuwe foto’s en andere berichten.

Lokale zoekwoorden

Een andere belangrijke methode om online sneller vindbaar te worden is door lokale zoekwoorden te gebruiken op je website. Door gebruik te maken van lokale zoekwoorden begrijpt Google dat je in een bepaalde wijk/plaats/regio actief bent; dit vergroot je lokale vindbaarheid.

Je kunt verschillende content maken om lokaal beter vindbaar te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een plaatspagina aanmaken. Deze pagina is ingericht op een bepaalde locatie, waardoor je deze pagina volledig kan wijden aan de locatie waar je vindbaar wil zijn. Het nadeel van locatiepagina’s is dat je er goed voor moet zorgen dat de content wel uniek is. Als Google merkt dat het eigenlijk allemaal kopieën zijn van elkaar, dan wordt de kans een stuk kleiner dat je zichtbaar zal zijn.

Mocht je geen gebruik willen maken van locatiepagina’s omdat je bijvoorbeeld slechts 1 locatie hebt waar je zichtbaar wil zijn, dan is ons advies om de lokale SEO-werkzaamheden te richten op de homepagina. Dit is voor de meeste bedrijven de pagina met de meeste SEO-waarde, waardoor het ook makkelijker is om te kunnen ranken op dit type zoekwoorden.

Tot slot zou je ook je lokale SEO kunnen inrichten op bijvoorbeeld blogs, klantcases of video’s. In een klantcase of blog kun je bijvoorbeeld vertellen hoe je een andere onderneming of klant hebt geholpen in een bepaalde locatie. Dit zorgt ervoor dat je unieke content hebt die is ingericht op de lokale zoekwoorden. Het maakt eigenlijk niet eens heel veel uit welke methode je kiest, als er maar een toegevoegde waarde is voor de potentiële bezoekers.

Het is voor lokale SEO heel belangrijk dat je weet waar de doelgroep die je wilt aanspreken precies naar zoekt. Als je dit hebt onderzocht kan je hier gemakkelijker op inspelen, en zal jouw content ook echt toegevoegde waarde hebben voor de potentiële bezoekers. Daardoor zal Google je dus ook sneller laten ranken.

Lokale linkbuilding

Met lokaal linkbuilden kun je jezelf sneller lokaal vindbaar maken. Met lokale linkbuilding zorg je ervoor dat je een externe link verkrijgt van een website die lokaal als een autoriteit wordt gezien, naar een pagina waarmee jij lokaal vindbaar wilt zijn. Voor Google heeft iedere website een bepaalde waarde; met linkbuilding zorg je ervoor dat een deel van de waarde van de ene website overgaat naar jouw website.

Naast dat je betaald kunt linkbuilden is het vaak ook effectief om ervoor te zorgen dat jouw relaties een link naar jou plaatsen.

Hulp nodig bij het vergroten van je lokale vindbaarheid?

Het kan natuurlijk moeilijk zijn om dit allemaal goed toe te passen, aangezien je voor veel werkzaamheden bepaalde kennis/tools moet bezitten. Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen met het lokaal beter vindbaar worden? Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek met je in om te kijken hoe we jouw lokale vindbaarheid kunnen verbeteren.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.