Artikel
9 november 2022

Leer je klanten kennen met Hubspot CRM

In een modern bedrijf is een goed CRM-systeem onmisbaar. Door je CRM serieus aan te pakken, zet je contacten om in leads en maak je van leads klanten. Hubspot is één van de beste CRM-systemen op de markt en biedt kansen voor jouw organisatie.

 

Het CRM-systeem van Hubspot combineert namelijk professionele marketing automation mogelijkheden, best of breed sales automatisering, klantenservice oplossingen, een CMS-platform én vele koppelingen met externe systemen. Hubspot combineert al deze mogelijkheden bijzonder goed, maar is daarin natuurlijk niet uniek. Er zijn meer CRM-systemen op de markt verkrijgbaar die dezelfde functionaliteiten bieden. Toch geloven we dat Hubspot de beste oplossing is voor jouw bedrijf. Maar waarom? Dat leggen we je graag uit.

#1 Hubspot is ‘gratis’

Hubspot wordt vaak gepresenteerd als een gratis CRM systeem en daaraan is geen woord gelogen. Maar zoals altijd is de waarheid iets genuanceerder. Je kunt inderdaad met een gratis Hubspot CRM starten, al zul je snel tegen beperkingen aanlopen. Tenminste, wanneer je het systeem écht goed wilt gebruiken.

 

Hubspot Flyweel

Maar dat betekent niet dat je direct diep in de buidel moet tasten. Voor de prijs van een goed gevulde boodschappentas per maand, krijg je beschikking over een zeer complete bundel van functionaliteiten. Daarna groeit de prijs van Hubspot meestal mee met je eigen succes en je groeiende behoefte.  Daarmee is het grote voordeel dat je kunt starten met een volwassen CRM-systeem, zonder direct vast te zitten aan een dure licentie voor een lange periode.

E-mail marketing specialist aan het werken in Hubspot op twee schermen

#2 Niet ‘buy’, maar ‘build’

De meeste systemen die een toolingpakket zoals dat van Hubspot aanbieden, zijn een combinatie van diverse aangekochte platformen. Het gevolg is dat klantgegevens op meerdere locaties staan en user interfaces niet consistent zijn. Begrijp je de werking van het ene scherm? Dan moet je in het volgende scherm opnieuw beginnen.

Bij Hubspot is dit niet het geval. Alle functionaliteiten binnen Hubspot zijn door hetzelfde team ontwikkelt volgens dezelfde afspraken. Klantgegevens staan in één database en alle functionaliteiten gebruiken dezelfde user interface. Snap je één scherm? Dan snap je ze allemaal.

#3 Marketing automation

Hubspot heeft een uitgebreid marketing automation platform aan boord. Je maakt eenvoudig formulieren die je in je website kunt integreren. Deze formulieren worden opgevolgd door één of meerdere e-mails voor lead nurturing. Deze mails maak je gemakkelijk zelf. Een professionele, mobiel geoptimaliseerde e-mail opmaken, vergt geen enkele technische kennis.

Overige mogelijkheden zijn o.a, slide in berichten, pop-up berichten, live chat en chatbots. Het geeft je marketingafdeling alle mogelijkheden om de website te verrijken zonder capaciteit te eisen van je website developers.

Workflow automation Hubspot

#4 Everything automation

Marketing Automation is niet de enige Automation in Hubspot. Eerlijk is eerlijk, om álles te automatiseren kun je niet langer uit de voeten met een kleine licentie. Maar er gaat dan wel een wereld open.

 

Door workflows in te zetten automatiseer je nagenoeg iedere handeling in het systeem. Een contactformulier wordt automatisch een service ticket, een offerte-aanvraag automatisch een deal in je sales pipeline en je koppelt de lead automatisch aan de juiste sales medewerker op basis van complexe business rules.

 

Je bouwt flows voor interne notificaties, voor mails naar leads en/of klanten of voor het aanroepen van externe webhooks. Deze flows kunnen eenvoudig zijn met daarbij een beperkt aantal acties. Maar ook complexe flows met if/else splitsingen zijn mogelijk. Deze zijn krachtig en tijdbesparend.

#5 Website integratie

Door Hubspot in je website te integreren, verzamelt het systeem informatie over je bezoekers. Waar komt de bezoeker vandaan? Hoe vaak is hij of zij al op je site geweest? Welke pagina’s zijn bekeken? Deze gegevens worden opgeslagen in een anoniem profiel. Zodra je bezoeker een formulier invult, inlogt of op een andere manier zijn identiteit met je deelt, zal dit profiel zichtbaar voor je worden, inclusief alle verzamelde gegevens.

Voor de meeste grote CMS-systemen, zoals WordPress en Drupal, is een plugin voorhanden die integratie eenvoudig maakt. Maar ook zonder plugin volstaat één stukje javascript in de footer van je website.

Hubspot backend in WordPress

Zien is geloven

In dit blog hebben we de mogelijkheden van Hubspot CRM op een rij gezet. Wij geloven in de mogelijkheden van Hubspot CRM. Jij ook? We geven je dan ook met alle plezier een vrijblijvende demonstratie. Neem gerust contact met ons op! Dan zien we je vanzelf in onze Hubspot lead-lijst verschijnen.

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.