Google Core update mei 2022: het effect binnen Tribal Agency

Eind mei 2022 kondigde Google een nieuwe algoritme update aan. De meest recente Core update was alweer meer dan een half jaar geleden, namelijk in november 2021. Hoewel er dagelijks aanpassingen aan het algoritme worden gedaan, hebben de Core updates een bredere impact op de organische zoekresultaten. Google laat nooit exact weten wat deze aanpassingen zijn, maar over het algemeen zijn de updates gefocust om zo relevant mogelijke zoekresultaten voor de bezoeker te weergeven. Zoals je je kan voorstellen, kunnen deze updates ook van grote invloed zijn op jouw organische resultaten. In deze blog gaan we dieper in op de mei 2022 Core update en het effect hiervan binnen Tribal Agency.


De belangrijkste zaken van de mei 2022 Core update 

Bij de aankondiging van een nieuwe Core update wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat de update inhoudt en wat het effect hiervan is op jouw resultaten. Hierbij de belangrijkste zaken op een rijtje:

  • De Google Core update mei 2022 is gestart op 25 mei 2022;
  • De Google Core update mei 2022 is afgerond op 9 juni 2022;
  • Google begrijpt de zoekintentie van zoekwoorden nu nog beter;
  • Ondergewaardeerde webpagina’s worden na de update beter beoordeeld;
  • Mogelijke veranderingen in zoekposities door herbeoordeling van de content.

Het effect van de mei 2022 Core update bij onze klanten

Binnen Tribal Agency hebben we onderzoek gedaan naar de resultaten van de Core update mei 2022 van onze klanten. Hierbij komen we verschillende opvallende veranderingen tegen waarvan we er graag een voor je uitlichten.  

Eén van de klanten waar de Core update een grote impact heeft is een grote e-commerce klant in de retail branche. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het optimaliseren van content. Er zijn inmiddels tientallen pagina’s geoptimaliseerd, waarbij niet alleen rekening is gehouden met het verwerken van zoekwoorden maar waar vooral gedacht is aan de behoeften van de bezoeker. Op 25 mei startte de Core update en nog geen dag later is de impact van de update zichtbaar: 

Google Core Update 2022 resultaten klant

Door de Core update heeft Google in dit geval de geoptimaliseerde content opnieuw beoordeeld en hoger gewaardeerd. Hierdoor zijn verschillende organische posities gestegen en is dus de organische zichtbaarheid (visibility) vergroot. Dankzij al het harde werk heeft de Core update een positieve impact op de organische resultaten.

Natuurlijk hebben we ook een kijkje genomen bij de concurrenten van deze klant. Daarbij zien we dat één van de grootste concurrenten juist een negatieve impact van de Core update ervaart. Dit is opvallend aangezien deze concurrent een aanzienlijk sterker domein heeft dan onze klant. Echter zien we bij deze concurrent veel nietszeggende content waar de bezoeker niet mee geholpen wordt. In onderstaande afbeelding zie je bij de concurrent een daling in organische zichtbaarheid waar je bij onze klant juist een stijging ziet:

Google Core Update 2022 resultaten

Content = King

Zoals in bovenstaand voorbeeld duidelijk naar voren komt, is content nog altijd een van de belangrijkste factoren om organisch zichtbaar te zijn. Schrijf je content daarom altijd met de bezoeker in je achterhoofd; waar hebben zij behoeften aan? Heb je hulp nodig bij het schrijven van content? Onze contentspecialisten helpen je hier graag bij. Alle werkzaamheden rondom SEO uitbesteden? Ook dat is mogelijk bij Tribal Agency. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!