7 leadgeneratie tips waarmee je het meeste uit je campagnes haalt

Het kan een uitdaging zijn om leads voor je bedrijf te genereren. Weet je bijvoorbeeld niet waar je moet beginnen of welke methode het beste voor jou is? Heb je al eens nagedacht over hoe je boeiende inhoud maakt die verkeer naar je site leidt? Bovendien heb je wellicht niet de middelen om de resultaten van je leadgeneratie campagnes bij te houden, waardoor het moeilijk is te weten wat werkt en wat verbetering behoeft. In dit blog zetten we 7 leadgeneratie tips op een rij waarmee jij hierachter komt en het optimale uit jouw campagne haalt.


Bepaal jouw leadgeneratie strategie

Het genereren van leads is een belangrijke doelstelling van elke onderneming. Zo haal je namelijk klanten binnen en blijf je jouw diensten verkopen. Maar waar moet je beginnen? Stel jezelf allereerst doelen, zo houd je jezelf scherp en op koers. Wat je doel ook mag zijn, zorg ervoor dat je deze duidelijk definieert en je vorderingen onderweg bijhoudt.

Doe onderzoek naar je publiek

Heb je jouw leadgeneratie strategie goed uitgewerkt? Denk dan na over een tweede vraag: Weet jij wie je wil bereiken? Je publiek kennen is essentieel voor effectieve lead generatie. Door te weten op wie je je richt en waar ze in geïnteresseerd zijn, kan jij gemakkelijk een klantprofiel maken en creëer jij content en aanbiedingen die hierop aansluiten.

Doe daarom wat onderzoek naar je doelgroep zodat je deze data op de juiste manier kan inzetten in je leadgeneratie campagnes. Gebruik online enquêtes, sociale media analytics en andere hulpmiddelen om meer te weten te komen over hun demografische gegevens, interesses, en koopgewoonten. Met deze data kan je een Buyer persona maken. Als je je publiek eenmaal goed begrijpt, begin je met het maken van content die hen aanspreekt en uiteindelijk leads genereert.

 

Kies de juiste methode voor het genereren van leads

Een essentiele stap in je leadgeneratie campagnes is het kiezen van de juiste methode voor je bedrijf. Er zijn diverse methoden mogelijk, kies daarom een methode die goed aansluit bij je bedrijf en tegelijkertijd goed bij je doelgroep past. Start bijvoorbeeld met:

Leads genereren via Inbound Marketing

Leads generen door inbound marketing een goede manier om potentiële klanten te bereiken. Richt je bij deze marketinguiting op specifieke groepen mensen en stuur hen relevante inhoud. Daarmee trek je bezoekers aan die zeker geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Hierbij geldt ook dat de kans groot is dat ze geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt.

Essentieel voor inbound is ook de juiste content. Zorg er daarom voor dat je content goed geschreven is en tegelijkertijd relevant is voor je doelgroep. Probeer verschillende onderwerpregels en e-mailcampagnes uit, zodat je erachter komt wat het beste voor jou werkt.

 

Leads genereren met social media marketing

Een goede derde optie voor het genereren van leads is via sociale media marketing. Want jouw potientele klanten zitten ook op sociale media. Richt je hierbij op specifieke groepen mensen en stuur hen relevante inhoud. Zo trek je mensen aan die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. En omdat ze al geïnteresseerd zijn in je onderwerp, is de kans groot dat ze geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt.

Haal het meeste uit sociale media marketing met goed geschreven content die relevant is voor je doelpubliek. Probeer verschillende sociale media platforms en inhoudsvormen uit zodat je erachter komt wat voor jou het beste werkt.

Leads genereren met search engine advertising (SEA)

Het genereren van leads met zoekmachine reclame kan een geweldige manier zijn om potentiële klanten te bereiken. Richt je op specifieke trefwoorden en maak relevante advertenties, zo trek je mensen aan die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. En omdat ze al op zoek zijn naar informatie over je onderwerp, is de kans groot dat ze geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt.

Je haalt het meeste uit zoekmachine adverteren met advertenties die goed geschreven zijn en relevant zijn voor je doelpubliek. Probeer daarom verschillende zoekwoorden en advertentiecampagnes uit, zodat je erachter komt wat het beste voor jou werkt.

 

Heb je hulp nodig met het inrichten of optimaliseren van je campagnes?

Onze specialisten kunnen je hierbij helpen

Ontdek wat we voor je kunnen doen >>

Maak overtuigende inhoud

Creatie van relevante content is dus essentieel voor jouw leadgeneratie campagnes. Je creert deze content op basis van de de interesses van je doelgroep. Is deze relevant genoeg? Dan trek je gemakkelijk nieuwe leads aan.

Je content moet daarom goed geschreven en gemakkelijk te lezen zijn. Daarnaast moet deze ingaan op de behoeften en interesses van je doelgroep. Dit kan je ook goed testen door verschillende formaten en stijlen uit te proberen. Wil je via contentmarketing leads genereren? Zorg dan dat je content echt de moeite waard is om te lezen. Alleen op deze manier ben je echt met lead nurturing bezig. Een aantal best practises voor het generen van leads via content marketing zijn:

Regelmatig inhoud publiceren

Regelmatig inhoud publiceren is essentieel voor het genereren van leads. Als je nieuwe leads wilt aantrekken, moet je regelmatig nieuwe en relevante inhoud publiceren. Zo laat je potentiële klanten zien dat je een autoriteit hebt over het onderwerp en dat je actief betrokken bent bij de industrie.

Inhoud optimaliseren voor zoekmachines

Het optimaliseren van je content voor zoekmachines is essentieel voor jouw leadgeneratie campagnes  . Hierdoor maak je het gemakkelijker voor mensen om je site te vinden en komen zij meer te weten over wat je te bieden hebt. Wil je meer resultaat? Gebruik dan SEO-technieken om je positie in zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) te verbeteren.

Leadmagnets maken

Creatie van lead magnets is ook een goede manier om online leads te genereren. Leadmagneten zijn contentitems (zoals e-boeken, whitepapers, of rapporten) die je gratis aanbiedt in ruil voor contactinformatie (zoals een e-mailadres of naam en telefoonnummer). Op deze manier trek je potentiële klanten aan die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden en te vertellen hebt.  Een voorbeeld van een leadmagnet kan je ook terugvinden op onze website.

Optimaliseer je website voor zoekmachines

Wil je dat je website hoog scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs)? Dan moet je deze op de juiste manier optimaliseren voor zoekmachines. Zo vinden bezoekers je site gemakkelijker en komen ze meer te weten over wat je te bieden hebt. Door hier SEO technieken te gebruiken, verbeter je de rangschikking in de SERPs nog meer.

Dit kan een ingewikkeld proces zijn, maar je staat er niet alleen voor. Besteed deze diensten uit aan specialisten die weten hoe ze jouw rangschikking in de SERPs verbeteren. Daar worden jouw leadgeneratie campagnes nog beter van. Of je start zelf met de basis, hiervoor kan je onze handige checklist gebruiken.

Gebruik sociale media om verkeer naar je site te leiden

Sociale media inzetten voor het genereren van leads, is ook een goede manier. Je kan namelijk gemakkelijk potentiele klanten bereiken en je producten of diensten promoten. Door leads via sociale media naar je site te sturen, bereik je meer potentiële klanten en trek je nieuwe zaken aan.

Als je via sociale media marketing relevante leads wilt genereren, zorg er dan voor dat je content goed geschreven is en relevant is voor je doelpubliek. Probeer daarnaast verschillende sociale media platforms en inhoudsvormen uit zodat je weet wat het beste voor jouw leadgeneratie campagnes werkt.

In deze cases zie je het belang van goede content terug in de resultaten

Wortell case voor whitepaper en content op mobiel

Meer leads door de inzet van content marketing

Tribal Agency helpt Wortell van strategie tot (video)contentproductie, campagnebeheer en het beheer van HubSpot. ​Het resultaat is een continue stroom van gekwalificeerde leads. Lees meer
Whitepaper en social post

Hogere ROI op leadgeneratie campagnes

Beslissers kregen via LinkedIn Lead Forms Nederlands- of Engelstalige e-books. Advertenties en laagdrempelige formulieren resulteerden in een gunstige cost-per-lead en een ROI die ver boven de benchmark lag. Lees meer

Meet en analyseer je resultaten

Leadgeneratie campagnes zijn belangrijk voor elke onderneming, want ze zijn een van de belangrijkste manieren om nieuwe klanten te werven. Door de resultaten van je campagnes te meten en te analyseren, vergroot je kansen op succes en heb je de mogelijkheid om je ROI te maximaliseren.

Er zijn een paar belangrijke zaken die je moet meten tijdens je analysatie van je lead generation campagnes:

1. Het aantal gegenereerde leads

Dit is belangrijk om bij te houden, zodat je kunt zien hoe effectief je campagne is in het genereren van nieuwe leads.

2. Het conversiespercentage

Zo meet je hoeveel van de gegenereerde leads daadwerkelijk in betalende klanten worden omgezet.

3. De kosten per lead

Dit meet hoeveel het je kost om elke nieuwe lead te genereren. Een lage kostprijs per lead wijst op een efficiënte campagne.

4. Het rendement op investering (ROI)

Dit is misschien wel de belangrijkste maatstaf, want deze meet de totale winstgevendheid van je campagne. Kijk bij deze meting niet direct naar je omzet, maar bereken hoelang een klant zaken met je doet en wat hij in deze periode totaal aan omzet genereert. Zo kom je uit op de Customer Lifetime Value. Deze schept een beter beeld van ROI van je campagnes. Daarnaast bereken je hier gemakkelijk mee wat je maximale & gewenste kosten per leads moet zijn.

 

Goed om te weten dat als je gebruikt maakt van google analytics om je leadgeneratie campagnes te kunnen meten dat je voor juli 2023 moet overstappen naar Google Analytics 4. Je leest er meer over in dit artikel. 

Laat leadgeneratie campagnes werken voor jouw bedrijf

Lead generatie is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en daarmee ook een mooie kans. Zet de juiste technieken in tijdens jouw campagnes en maximaliseer jouw ROI. Met de tips uit dit artikel, kan jij aan de slag met het genereren van leads via verschillende leadgeneratiecampagnes. Waar wacht je nog op? Door onze tips te volgen en resultaten op de juiste manier te meten, vergroot je de kans op succes en verbeter je jouw nettoresultaat.

 

Heb je na het lezen van ons blog nog vragen of wil je graag sparren over jouw volgende lead generatie campagne? Dat kan door ons een bericht te sturen met je vraag of bel met ons op 073 648 70 70

Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!