Blog
11 september 2022

Waarom je videomarketing moet inzetten voor leadgeneratie

De stijgende populariteit van online video’s is meer dan een trend, ze zijn de toekomst. Een video zegt namelijk meer dan alleen een afbeelding en als consument worden we ook steeds vaker door merken benaderd via video. Niet gek dus dat online video’s een integraal onderdeel zijn geworden van marketing- en communicatiestrategieën. Hoe je deze marketinguiting inzet via diverse platforms leggen we je uit in dit blog.

Beter dan advertenties

Online video’s maken je merk tastbaarder en aantrekkelijker dan via traditionele advertenties. Videomarketing vergroot de naamsbekendheid, herkenning, betrokkenheid bij klanten en leidt uiteindelijk tot een hogere omzet. Verschillende onderzoeken onderstrepen de impact. Wat dacht je van 66% meer gekwalificeerde leads, 157% meer organisch verkeer en gemiddeld 54 meer naamsbekendheid?! Videomarketing werkt, maar welk kanaal zet je in?

YouTube is het beste kanaal voor lange video’s

Volgens een onderzoek van HubSpot (onder meer dan 500 videomarketeers) wil bijna de helft (48%) van de marketeers dit jaar meer in YouTube investeren. De deelnemers aan het onderzoek rangschikten YouTube ook als het op één na beste platform voor ROI. Veel marketeers hebben om diverse redenen al succes met YouTube. Denk bijvoorbeeld aan het grote aantal gebruikers (2,6 miljard actieve gebruikers om precies te zijn) en de geavanceerde advertentietargeting.

TikTok is het beste kanaal voor korte video’s

Sinds de lancering in 2016 is TikTok in sneltreinvaart naar de top geklommen. Inmiddels staat het platform bekend als dé springplank voor korte video’s. YouTube en Facebook kijken met argusogen naar de stormachtige groei en het type gebruik. Dat komt onder meer door de gemiddelde kijkduur. Die is met 10,85 minuten veel langer dan op elk ander sociaal platform. Gebruikers van TikTok kijker langer en zijn meer betrokken. Daarnaast wordt TikTok steeds beter in het aanbieden van marketinguitingen. Op een aantal vlakken streeft het zelfs Facebook en YouTube voorbij.

Instagram loopt (nog) voorop

Op het gebied van Influencer Marketing staat Instagram nog steeds bovenaan alle lijsten. Naar verwachting sleept dit platform 3x meer Influencer Marketing budget binnen dan TikTok. Op de lange termijn is TikTok wel een concurrent, omdat de app enorm blijft groeien. Een van de sterke kanten van Instagram is dat deze het algoritme continu aanpast om content van creators zo succesvol mogelijk te pushen. Deze content wordt ook steeds meer video focussed. Dit pluspunt is tegelijkertijd ook een zwakke plek voor Instagram. Zowel gebruikers als influencers klagen namelijk over de constante veranderingen in hun feed.

Laat videomarketing voor jouw leadgeneratie campagnes werken

Nu we de drie grootste videoplatforms op een rij hebben gezet, kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt hoe je deze inzet in leadgeneratie campagnes. Begin met onderzoek naar jouw doelgroep en zet een goede videomarketingstrategie op. Zo weet je waar je aan begint en wat je wil bereiken. Die strategie koppel je aan de juiste methodes. Vervolgens ga je aan de slag met het creëren van de juiste content. Benieuwd hoe je dit doet of wil je meer weten over videomarketing uitbesteden? Ontdek dan meer over videomarketing.