Metingen versterken met nieuwe tagging-mogelijkheden

Measurement tags zijn het fundament van een sterke meetbasis. In het verleden was het moeilijk om tags in te stellen en te beheren zonder technische expertise of een tagbeheerplatform zoals Google Tag Manager. Daarom heeft google onlangs één herbruikbare Google-tag geïntroduceerd, Hierdoor krijg je een beter inzicht in hoe klanten met je website en advertenties omgaan. Met slechts één Google-tag kun je nu verschillende Google-producten en -accounts gebruiken zonder je websitecode te hoeven veranderen. Bovendien biedt deze nieuwe set functies meer inzicht in het meetbereik van je site en maakt het instellen eenvoudiger.

 


Verhoog de nauwkeurigheid van je metingen

Naarmate je digitale aanwezigheid groeit, kan het gemakkelijk zijn om pagina’s over het hoofd te zien of nieuwe siteonderdelen over het hoofd te zien. Met de nieuwe Tag Coverage weergave kun je zien of je tag op al je site pagina’s is geïmplementeerd. Je kunt zien waar je tags zijn geïmplementeerd op voorgestelde pagina’s, die je aan je overzicht kunt toevoegen om later inzicht te krijgen in je tagdekking op deze pagina’s. En als de suggesties niet alle pagina’s op je website bevatten, kun je de URL’s gemakkelijk toevoegen door ze in te voeren of een CSV-bestand te uploaden. Bovendien kun je naast elke pagina op het Tag Assistant pictogram klikken om te onderzoeken of je tags goed geïmplementeerd zijn.

Vereenvoudigde installatie met minder code

In de komende weken zal de Google-tag installatie geintegreerd worden in de stappen voor het instellen van accounts en conversies in Google Ads en Google Analytics Deze nieuwe functies maken het sneller en eenvoudiger om conversiemeting in te stellen. U hoeft niet meer code aan uw website toe te voegen, waarvoor vaak technische expertise of hulp van andere afdelingen nodig is. Voor klanten die populaire contentmanagementsystemen of websitebouwers gebruiken, kunt u nu een nieuwe Google-tag op uw website installeren zonder handmatig wijzigingen in de sitecode aan te brengen. U kunt nu ook uw bestaande gtag.js-implementatie hergebruiken of een nieuwe Google-tag maken om te implementeren zonder wijzigingen in de code van uw website aan te brengen. U kunt dit direct in uw CMS doen binnen de Ads en Analytics account setup flows. CMS-instructies worden getoond op uw installatiescherm voor de volgende platforms die geïntegreerd zijn met de Google-tag.

De nieuwe tag-mogelijkheden van Google geven een beter inzicht in de manier waarop klanten met je website en advertenties omgaan. Dit maakt een grotere nauwkeurigheid van de metingen mogelijk, evenals een eenvoudigere installatie zonder dat je technische expertise of hulp van andere afdelingen nodig hebt.

Meer weten over google tags? of wil je sparren met onze specialisten neem dan contact met ons op

Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!