Blog
30 september 2022

Met Leadinfo zet je zelf de eerste stap

Leadgeneratie op je website start vaak pas wanneer een bezoeker een formulier invult, zich aanmeldt voor een nieuwsbrief of een whitepaper downloadt. Het zal duidelijk zijn dat daarmee de meeste bezoekers anoniem en stilletjes aan je voorbij gaan. Toch zijn ook deze stille bezoekers potentiële leads. Ze komen immers niet voor niets op jouw website terecht. Met Leadinfo ben je in staat ook deze bezoekers te herkennen en zelf de eerste stap te zetten.

Hoe werkt Leadinfo?

Door Leadinfo in te zetten op jouw website, worden de bedrijven die je website bezoeken herkend. De tool koppelt het IP-adres van je bezoekers aan zijn eigen unieke database, waarin bedrijfsgegevens uit tal van bronnen gecombineerd zijn. Zo weet je niet wie je bezoeker precies is, maar wel bij welk bedrijf deze bezoeker werkzaam is.

In het dashboard van Leadinfo zie je vervolgens alle bekende gegevens over het bedrijf van je bezoeker, inclusief de LinkedIn profielen van de beslissers. Je ziet daarbij hoe de bezoeker op je website terecht is gekomen en welke pagina’s door de bezoeker bekeken zijn. Een flinke upgrade van je inbound marketing dus.

Alle leads krijgen automatisch een leadscore toegekend. Hiermee zie je snel welke leads het meest interessant zijn op dit moment. Je kunt ook zelf relevante tags toevoegen aan de leads door zogenaamde triggers in te stellen.

Bedrijven die je niet interessant vindt om als lead op te volgen, kun je eenvoudig laten negeren in de toekomst. Denk daarbij aan je eigen bedrijf, maar ook concurrerende bedrijven of je huidige klanten.

Je hoeft het dashboard niet de hele dag op je scherm te laten staan, want je kunt er ook voor kiezen om op vaste momenten een samenvatting te krijgen van je verzamelde leads. Mocht er een lead voorbijkomen die zó interessant is dat je dat direct wil weten, dan laat je jezelf een notificatie sturen op het moment zelf.

Integraties

Leadinfo integreert met de overige tools in je bedrijf. Door Google Ads te koppelen, zie je direct via welke advertentie je bezoekers op je website terecht komen. De gegevens van je bezoekers stuur je vervolgens weer eenvoudig door naar je CRM systeem, zoals Hubspot of Microsoft Dynamics. Op dit moment heeft Leadinfo 50+ actief onderhouden koppelingen beschikbaar.

Liquid content

Doordat Leadinfo veel weet over de bezoeker van je website, kun je slimme aanpassingen gaan doen. Hier komt Liquid Content om de hoek kijken. Met Liquid Content pas je de content op je website aan op basis van de kenmerken van je bezoeker.

Door teksten en afbeeldingen te veranderen, kun je je website relevanter maken voor die specifieke bezoeker. Neem een IT dienstverlener als voorbeeld: wanneer een onderwijsinstelling je website bezoekt, kun je andere cases en tooling tonen dan wanneer een medewerker van een overheidsinstelling door je site navigeert.

Minder subtiel maar niet minder interessant: je kunt je bezoeker ook direct aanspreken. Door in een welkomstbericht de bedrijfsnaam van je bezoeker te gebruiken heb je meteen de aandacht.

Meer weten?

Wil je weten wat de software van Leadinfo voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We geven je met veel plezier een vrijblijvende demonstratie.

Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!

Omschrijf beknopt jouw marketing uitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lisette
Lisette van Eck Helpt jou digitaal verder te groeien!