300% meer omzet voor FALKE

Het Duitse FALKE is een bekende naam in de sokkenwereld. Opgericht in 1895, is het een van de oudste modemerken in Europa. Lange tijd werden de producten voornamelijk verkocht via retailers en enkele eigen winkels. Rond 2013 begon de verkoop via hun eigen webshop.

Falke Social advertentie

De uitdaging was om met succes de Nederlandse en Belgische markt te betreden en een connectie met de lokale markt te genereren, waarbij het belangrijkste doel was om de online verkoop via de FALKE webshop te stimuleren.

Download deze case
Online Revenue 300%
Social media advertising en SEA overzicht Falke

Oplossing

Bij de start van onze samenwerking is eerst de customer journey in kaart gebracht aan de hand van het see-think-do-care model. Op basis van het beschikbare budget werd eerst gekozen om de advertentiekanalen binnen de think & do-fase te optimaliseren en het resultaat te maximaliseren.

In een latere fase werden de prospectingcampagnes uitgebreid naar specifieke doelgroepen om de naamsbekendheid verder te vergroten. Sinds de start van de samenwerking is zowel de omzet uit de advertentiekanalen als de totale online omzet in NL&BE in 3 jaar tijd verdrievoudigd. Dit alles binnen de door FALKE gestelde rendementsdoelstellingen (ROAS).

Search Engine Advertising

In de loop van de tijd zijn de SEA-campagnes (Shopping & tekstadvertenties) stap voor stap geoptimaliseerd en geautomatiseerd, zowel wat betreft ontwerp als budget- en biedingsbeheer.

Social Media Advertising

Daarnaast werden dynamische retargetingcampagnes gelanceerd via display en sociale kanalen om eerdere bezoekers terug te brengen naar de site.

Jouw vraagstuk tot een succescase maken? Wij helpen je graag

Omschrijf beknopt jouw marketinguitdaging:
Vul hieronder je gegevens in:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dacid van As - Tribal Agency
Werner Kalf
Boudewijn
Jacintha de Kruijff
Benny Boedhram
Pieterjan Bosboom
Nicole Vranken
Niels Verhoeven